מרינה פטריות הגליל בע"מ נ' כנפי ישראל 2006 בע''מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום חדרה
4956-10-10
22.2.2011
בפני :
שמעון רומי

- נגד -
:
מרינה פטריות הגליל בע"מ
:
1. כנפי ישראל 2006 בע''מ
2. ישראל שמעון וזאן

החלטה

החלטה

המשיבה הגישה לביצוע תביעה כנגד המבקשים, בשל מוצרים שסיפקה התובעת לנתבעים ותמורתם טרם שולמה.

נספח ב' של כתב התביעה, אינו אלא, הסכם לאספקת סחורה ובסיפא שטר חוב.

המבקשים הגישו התנגדות בתוך המועד הנקוב בחוק.

בהתנגדות מצהיר המבקש 2, כי מעולם לא נקשר קשר אישי בינו לבין המשיבה וכי אך מתוקף היותו של מנהלה של המבקשת 1, פעל בשמה והזמין עבורה סחורה, כעולה מכרטסת הלקוח שצורפה לכתב התביעה.

המבקש 2, מצהיר, כי אין ממש באמור בכתב התביעה, לפיו, סופקה לו סחורה כלשהי, באשר הסחורה סופקה רק למבקשת 1.

עוד מציין המבקש 2, כי ההסכם לאספקת סחורה (נספח ג' לתביעה) אינו חתום לא על ידו ולא ע"י המבקשת 1 ושטר החוב נספח להסכם מתייחס רק אליו שעה שכלל לא היה לו קשר אישי עם המשיבה.

המבקשים מציינים, כי שטר החוב מעולם לא הוצג לפירעון ועל כן, לא חולל.

המבקש מציין גם, כי עת חתם על שטר החוב לא צוין בו, לא סכום, לא תאריך ולא פרט אחר, ואלו הושלמו ע"י המשיבה לאחר חתימתו מבלי ליטול רשות ובניגוד להרשאה ולכל דין.

ביום 30/1/11 עמד המבקש 2 לחקירה, העיד, כי היה מנהלה של המבקשת 1 ובעל המניות בה, כי חתם על שקים של המבקשת 1, וכן אישר, כי המבקשת 1 הזמינה סחורה מן המשיבה.

כאשר נשאל, האם חתם גם על חשבוניות ותעודות משלוח, השיב בשלילה, וכאשר נשאל, האם חתם על שטר החוב, ענה, כי חתם עליו בשם החברה וכן כי באופן אישי לא רכש דבר.

ב"כ המבקשים בסיכומיו "חוזר על האמור בבקשה ובתצהיר" ומוסיף, כי קיימת טענת המבקש 2, כי בעת שחתם על השטר היה השטר ריק והפרטים בו הושלמו לאחר שנחתם.

עוד מציין, כי השטר, עפ"י פקודת השטרות, הוא פקודה ללא תנאי ומעת שהשטר כפוף להסכם, הרי שבפועל אין שטר.

המשיבה בסיכומיה, מציינת, כי התקשרה עם המבקשת 1, בהסכם לאספקת סחורה, אשר הותנה בחתימה על שטר חוב בערבות אישית.

אין הכחשה לגבי החתימה שעל השטר, השטר הוגבל בסכום, סכום התביעה נמוך בהרבה מסכום השטר, לכתב התביעה צורף דף חשבון של המבקשת 1 ואף אין כל הכחשה ביחס לחוב.

בתשובתו לסיכומי המשיבה, ציין, ב"כ המבקשים:"אני מסתכל עתה ורואה, כי המסמכים שצורפו לא עונים לתביעה של סדר דין קצוב".

אין כל טענה, הראויה לשמש הגנה מפני התביעה, בפי המבקשת 1.

נהפוך הוא, המבקש 2, אישר, כי רכש בעבורה סחורה כלשהי מן המשיבה ולא הכחיש את החוב כהוא זה.

הואיל והוא המנהל ובעל המניות חזקה עליו, כי יודע הוא את העובדות שנקב בהן בשם המבקשת 1, כמו גם, אלו שנמנע מלנקוב.

על כן, בקשת המבקשת 1, ליתן הרשות להתגונן – נדחית באין כל טענת הגנה בפיה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>